Борисов се разлюти. Скочи на ПП и услужливите медии

Главчев външен министър не е моя тема, каза лидерът на ГЕРБ

Борисов се разлюти. Скочи на ПП и услужливите медии | StandartNews.com

Бойко Борисов отказа да коментира предложението на служебния министър Димитър Главчев да бъде и външен министър. Не е моя тема, отсече той в Пловдив, където отиде за  пролетния бал на местната структура на ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов разби "Промяната". Разкри връзките им с Путин

На въпрос дали сагата с дипломат № 1 приключи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов отговори: "Не знам, питайте ме само каквото зависи от мен."

Попитан за коментар на позицията на служебния премиер Димитър Главчев, че може да бъде и външен министър и задочния отговор на президента, че предложението е "авангардно" и Главчев все още не е разбрал с какво точно се е заел като премиер, Борисов каза: "Той не знае, той беше избран за шеф на Сметната палата, а новата Конституция го прати на най-високия пост в държавата. Вие какво си мислите, че да си премиер е лесна работа. Ние досега ставахме премиери с над 100 депутата зад нас, първа политическа сила, с мощна коалиция, тогава управляваш с размах, защото имаш доверие зад себе си. Сега дали е шеф на Сметната палата или омбудсман или какъвто и да е шеф на БНБ, без партия, без нищо, изведнъж му се дава цялата власт в държавата. Ние сме се готвили за тези постове - аз като главен секретар, като кмет на София, с екипи, с хора, със състави. Това са сложни работи."

"Партия ГЕРБ не приема услужливите медии. На ПП да не зададат нито веднъж въпроса трябва ли да се смени строителният министър, чийто син е кмет на "Подуене" от ПП, а майката е министър. Или как Гвоздейков е министър? Как Вътев остана министър? Как областните управители, с кое право са от ПП в момента в Пловдив? Та само за външния министър ви диктуват да питате?"

"Аз не знам на тези хора (ПП-ДБ) откъде им дойде тази омраза, тази непрекъсната агресия. Вие виждате сега по газовите схеми – атакуваха газовия хъб „Балкана", „Боташ"... атакуваха всичко. И точно тези камъни отидоха в тяхната градина. Оказа се, че те никаква диверсификация не са правили. Ние имаме 11 танкера платени до момента, и нито един от тях не е влязъл у нас. Само един от тях е в Турция. Това ли ще обясняват от ПП в кампанията", попита Борисов.

Той се върна към преговорите за ротацията и обясни как Асен Василев му казал: „Без МВР не може". „Следващите процеси показаха защо им е толкова важно това министерство", коментира лидерът на ГЕРБ. Той обясни каква кампания ще води.

"Тя ще е позитивна. Ние 3 години правим избори в изключително враждебна среда. С министри като Бойко Рашков, като Демерджиев. По-тежко не ни е било. Така че и сега ще оцелеем и ще се справим. Ние пак ги побеждавахме. Нали помните тези времена? Техни министри - на вътрешните работи, на електронното, всичко тяхно. Без нито един човек никъде от ГЕРБ. И пак първа политическа сила", каза още Борисов.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни, кyпиx го от тук--- https://da.gd/keto

Откажи