Борисов с ключов ход. Решаваща подкрепа

Каза кой е виновен за 3-годишния експеримент в държавата

Борисов с ключов ход. Решаваща подкрепа | StandartNews.com

ГЕРБ ще подкрепи решението транспортният министър Георги Гвоздейков да оглави щаба за изборите. Това заяви лидерът партията Бойко Борисов заяви пред журналисти в кулоарите на парламента.

ВИЖ ОЩЕ: Първан Симеон каза кой на кого натри носа

"Ще приветстваме това решение, за да се проведат честни и демократични избори. Гвоздейков беше знаме на ПП, беше символ, безспорно честен човек. Така всички ще са спокойни", заяви Борисов.

След като Георги Гвоздейков реши да остане в служебния кабинет от "Продължаваме промяната" обявиха, че го изключват от партията.

В четвъртък Министерски съвет възложи на министъра на транспорта и съобщенията координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите, включително дейностите по съгласуване с Централната избирателна комисия на условията и реда за изработването, доставката и съхранението на изборните книжа и материали, както и съхранението на техническите устройства за машинното гласуване.

Лидерът на ГЕРБ отказа да коментира с кого биха разговаряли за евентуално съвместно управление след изборите, тъй като по думите му "има още 2-3 месеца".

"Когато имаше стабилност, когато ни приеха в Европейския банков съюз, когато ни приеха в чакалнята на Еврозоната, когато имаше излишъци в бюджета, когато строяхме усилено, България имаше нужда от промяна. Сега всички българи ще си платим тези три години с огромните заеми и дългове, които вече сме наследили, нашите деца ще ги платят. Всичко това заради 3 години експеримент. За този експеримент сме виновни всички ние, българите", посочи Борисов. 

За социологическите проучвания

Аз не се интересувам от другите партии – гледам какво прави ГЕРБ, коментира Борисов последните социологически проучвания, които отреждат първото място на партията му при предсрочните парламентарни избори.
 
Надявам се Спецов, заместникът му и тези, които ще се занимават с приходите от партията на „Промяната“, да дадат всичко от себе си да наваксат изоставанията, които са факт. В това отношение ще имат пълната ни подкрепа да го направят, каза още лидерът на ГЕРБ.

За Живко Коцев и скандалите

„Вчера ми зададохте въпрос „Кой осем месеца е правил чадър?“… от опита си на главен секретар ще кажа, че обменът идва при главния секретар и се разпределя съответно по службите, които да го работят и се уведомява прокуратурата.

Отговорих ли на този въпрос? Този сигнал не отива при портиера, отиват при най-висшето ръководно професионално място“, заяви бившият премиер по повод скандалните разкрития около уволнения главсек на МВР Живко Коцев и неспиращите скандали около него.

Той коментира и назначение на Георги Димов за шеф на Агенция „Митници“:

„Аз не го познавам, но е бил заместник на Спецов. Заради това казах, че екипът на Спецов трябва да събере приходите и в Митниците и в данъчните“.

За Никола Ниноков - Паскал

„Аз не познавам Паскал. Преди 20 години докато ние бяхме… той се криеше в чужбина“, заяви Борисов в отговор на журналистически въпрос

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
2 Коментара
град Козлодуй
преди 2 седмици

бравос

Откажи