Вторник,

Борисов проговори, ще подкрепи ли проектокабинета на ПП-ДБ

От: Агенция Стандарт -
2389
Борисов проговори, ще подкрепи ли проектокабинета на ПП-ДБ
A
A
A

Проектокабинетът на ПП-ДБ е партиен и неприемлив за нас. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Разград.

ВИЖ ОЩЕ: Кабинетът! Асен Василев финансов министър, четири знакови фигури - не

"В него има фигури, за които не мога да кажа лошо - министрите на отбраната и екологията. Те обаче са сбъркали времето - народът за втори избори каза, че не могат да управляват сами. Освен мен, ПП-ДБ други приятели нямат, а редовен кабинет би се получил, само ако е общ с ГЕРБ", коментира Борисов.

ВИЖ ОЩЕ: Атентатът! Борисов с първи думи за Гешев

"Благодаря на президента Радев, че дава още време. Вече имаме една чернова, която за нас е строго неприемлива, защото кабинетът на ПП е партиен, след като Василев и Денков участват в него. Ако в шаблона се намерят места за водещи наши експерти като министри, може да се случи. Поздравявам и Петков, че не е в кабинета, но ако са пуснали Василев, значи или му имат голямо доверие, или е голям капан. Основните упреци бяха към него - или искат да го отстрелят, или да не стане нищо. Единственият приятел на Асен Василев е Бойко Борисов - само така може да се носи всеобща отговорност. Но ако Василев е скритият премиер - не е честно, по-добре да стане премиер", посочи той. 

ВИЖ ОЩЕ: Слави избухна: Това е жалко и неразбираемо!

По думите му ГЕРБ не иска да "взривява" преговорите. "В този му вид няма как да има кабинет на ПП-ДБ. Интересни ще са ми преговорите с ДПС и ИТН. Дано президентът даде още няколко дни, за да чуем и другите партии. Ние сме в постоянен разговор с тях, държат се колегиално и ние към тях - също", каза още Борисов, цитиран от Нова.

ВИЖ ОЩЕ: Извънредно от Демерджиев! Има ли заподозрени

Той коментира и вчерашния взрив срещу кортежа на главния прокурор. "Атентат срещу когото и да било е зловещо нещо. Това е акт, който застрашава живота не само на главния прокурор и семейството му, то и на всеки случаен човек. Затова го осъждаме с цялата сила, която имаме. Това грозно събитие, който влачи лоши последици за България, още повече ни амбицира да завършим правната реформа. Съчувствам на Гешев, това да се извърши пред съпругата и децата му, това е чудовищен акт, но реформата ще продължи. Не успяват да взривят и започнатата реформа", подчерта Борисов. 

ВИЖ ОЩЕ: Радев с ключови думи за атентата! Обръщението

"Щом са посегнали на главния прокурор, могат да посегнат на всички. Бронираният автомобил го е спасил. След подобни актове много хора в Брюксел ще се замислят дали сме готови за Шенген. Ако не се направи редовно правителство, пък макар и краткосрочно, което да носи отговорност, то последиците виждате какви са - обедняване, инфлация, липса на инвестиции - тежки последици във всяка сфера", каза още той. 

ВИЖ ОЩЕ: Прокурори, съдии и следователи се вдигнаха в защита на Гешев

Той цитира книгата на Алексей Петров "Тероризъм и системи за сигурност". "Там ясно е обяснено що е то тероризъм - създаване на хаос, страх, да накараш лице, система или държава, да се съобразят с друго мнение и приоритети", посочи Борисов. 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com