Неделя,

Слави избухна: Това е жалко и неразбираемо!

От: Агенция Стандарт -
2594
Слави избухна: Това е жалко и неразбираемо!
A
A
A

Слави Трифонов избухна с остър коментар в социалните мрежи относно предложението на ПП-ДБ за проектосъстав на министерски съвет.

ВИЖ ОЩЕ: Кабинетът! Асен Василев финансов министър, четири знакови фигури - не

Ето какво гласи постът на лидера на ИТН във Фейсбук:

"Продължавам да не разбирам каква игра играят ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Защо ПП-ДБ предлагат днес правителство, при положение, че са втори и президентът още не е дал мандата на първите ГЕРБ и СДС. Нали има конституция и според най-важния закон на държавата, първи правителство трябва да предложат спечелилата коалиция: ГЕРБ и СДС.

Това е някакъв водевил, който някакви присъдружни медии обясняват като голяма политическа игра. А всъщност е нещо жалко и неразбираемо. Да не говорим, че предложението на втората политическа сила е за правителство на малцинството. А когато ИТН спечели изборите и предложи правителство на малцинството с абсолютно същите мотиви, всички тогавашни партии в тогавашния парламент дадоха пресконференции, че няма да го подкрепят. А същият Христо Иванов, когото гледах днес как в новините обясняваше, че това е единственият правилен ход за България, тогава обясняваше, че правителство на малцинството е котка в чувал и за нищо на света няма да го подкрепи. Значи, когато е Христо Иванов - може, но когато е някой друг - абсурд.

Нека ви припомня и малкия детайл, че когато ние предложихме правителство на малцинството, бяхме първа политическа сила, а ПП-ДБ в момента не са. Освен това, в проектокабинета на ИТН имаше само доказани професионалисти, а не политически шарлатани. Да не говорим също, че в предложеното правителство на малцинството от ПП-ДБ предложение за министър на финансите и еврофондовете е Асен Василев, човекът, заради когото в момента дефицитът в държавата е 13 млрд. Човек с абсурдни разбирания за финансовата политика на държавата и в крайна сметка - човекът, заради когото правителството на Кирил Петков падна от власт. Няма да коментирам и смешните кандидатури на Рибарски и Табутов.

Общо взето, този ход на ПП и ДБ, освен че е смешен, е и абсолютно неприемлив.

ИТН ще подкрепя само това, което е полезно за държавата."


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com