Борисов попари новинарите, какво да не чакат от лидерските срещи

Няма напрежение между партньорите в управлението, категоричен бе бившият премиер

Борисов попари новинарите, какво да не чакат от лидерските срещи | StandartNews.com

Ще се видим в 10 часа. Това не са срещи, от които ще произлизат новини. Вчера свършихме всичко важно. Това заяви пред медиите тази сутрин лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в коментар на отложената от вчера за днес лидерска среща между ГЕРБ-СДС и "Продължаваме промяната-Демократична България".

Няма напрежение между партньорите в управлението, категоричен бе бившият премиер.

Той коментира и очакваната визита на украинския президент Володимир Зеленски у нас, за която се разбра във вторник, но все още няма официално потвърждение.

„Зеленски е един от хората, които в момента определят световната политика, водейки война с Русия“, каза Борисов. „Това би било много добър знак за България. Признание за всичко, което страната ни е направила в последните месеци“, посочи той.

„Ако има такава визита разбира се ще се видим с него, защото има две теми, които много ме притесняват… едната по-малко вече. Първата – язовирът „Нова Каховка“. Засега Господ е нас и може и да няма поражения. Но това, което Зеленски каза в разговор с френския президент Макрон за проблемите в АЕЦ „Запорожие“. Това много ме притеснява. Това е най-голямата ядрена бомба в Европа. Трябва световната общност да гарантира, че тази голяма ядрена централа няма да се превърне в ядрена бомба“, обясни Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай