Борисов на живо: Хр. Иванов е цар на задкулисието

Президентът така се е омазал, че нямам никакъв страх, каза премиерът

Борисов на живо: Хр. Иванов е цар на задкулисието | StandartNews.com

Протестиращият срещу всеки и срещу всичко Христо Иванов е цар на задкулисието, стана ясно от коментар на премиера Бойко Борисов на живо във Фейсбук. До него бяха шефката на НС Цвета Караянчева и председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова.

Поводът пък са предложенията за ВНС и нова конституция. Борисов опроверга лъжата, че целта е била да протакат във времето. Втората лъжа била, че това било конституция на ГЕРБ.

"Нямам никакъв страх. Президентът така се е омазал, че нямам никакъв страх. Първата лъжа след нашето изказване - Борисов и ГЕРБ целят да протакат във времето и да не бъде избрано служебно правителство. Абсолютно лъжа! Втората - че това е конституция на ГЕРБ и на Борисов. Да, ние отваряме дебата - Великото народно събрание може да промени всеки един ред, всяка една буква. Ние искаме ВНС да се произнесе", заяви Борисов

Друга лъжа било, че не искали машинно гласуване. Заръча още днес Томислав Дончев да задвижи нещата с поправките в Изборния кодекс относно машините. Можело да се вземат под наем или да се закупят, като се осигури възможност и за гласуване с хартия. Борисов поясни, че ще нареди на финансовия министър Кирил Ананиев да се закупи сграда на ЦИК.

Премиерът поясни, че искат да се направи максимално бързо всичко около процедурата за свикване на ВНС. Даде да се разбере, че веднага конституцията ще бъде депозирана. Заръча на Дариткова и Караянчева да направят контактна група в НС. Той бил готов да се срещне и с коалиционните партньори. Поясни, че иска проектът да се внесе още на 2 септември. Караянчева и Дариткова пък да проверят как може да се събрат след това 160 гласа, които са нужни за насрочването на ВНС.

Искаме най-доброто за хората, а това може да стане със спазване на законите, каза Борисов.

Отново напомни постиженията на кабинета и предложенията за нова конституция. Призна, че на края на 4 г. управление има умора и износване. Именно затова искали да дават властта в ръцете на народа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай