Борисов хвърли бомба за ротацията и шефа на ДАНС

Лидерът на ГЕРБ се запознал с Лена

Борисов хвърли бомба за ротацията и шефа на ДАНС | StandartNews.com

Нали не се съмнявате, че ротация на премиера няма да има?! С тези думи бившият премиер Бойко Борисов се обърна към журналистите в парламента, хвърляйки бомбата, че кабинетът няма да издържи повече от 9 месеца, за да се смени министър-председателят Николай Денков с Мария Габриел.

ВИЖ ОЩЕ: "Промяната" обяви бойкот. Не влезе в зала

Те искат с 36 депутати еднолично да управляват държавата, каза Борисов. Но заяви категорично, че няма да е той човекът, който ще събори кабинета.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов се запозна с Лена и остана без думи

С 36 депутати  искат всичко, което може да се командва.  Искат техният депутат Петър Петров да оглави ДАНС, цели фамилии да заминат за Брюксел, разгневи се лидерът на ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: Радев настъпи кабинета. Размаха пръст

Борисов съобщи, че снощи на прием в английското посолство се запознал с Лена Бориславова. И от разговора си с нея разбрал, че „Промяната” иска да управлява еднолично, включително да командва парламентарната група на ГЕРБ.

ВИЖ ОЩЕ: Коалицията трещи! Лют скандал за БНБ и още два важни поста

Не мога да си разказвам разговорите, това разбрах, каза Борисов. Той съобщи, че когато се прибрал поискал да му дадат записа от скандалното заседание на ПП. Те правят точно това, което е в записа - поголовна смяна на кадри в министерствата, в агенциите, които изцяло контролират. Сега искат и регулаторите, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ съобщи, че номинацията на партията му за шеф на БНБ е сегашният гуверньор Димитър Радев – доказан експерт, който работи за еврото и еврозоната.

Друго предложение няма да подкрепим, каза Борисов. И разкри, че „Промяната” обсъждат различни имена, които той знае, но няма да каже.

Борисов разкри още, че е говорил с Христо Иванов за механизмите, по които ще се назначават новите шефове на регулаторите. Те бяха приети вчера от бюджетна комисия и според тях срокът за номинации се намалява от 14 на 7 дни. Христо Иванов ми каза, че 7 дни са им малко, колко да са, риторично попита Борисов. Той каза, че споразумение с ПП-ДБ няма и това е проблем.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай