Борисов извади още нарушения на Кирил и Асен. В какво ги хванали

Кой си позволи да наруши решение на парламента?

Борисов извади още нарушения на Кирил и Асен. В какво ги хванали | StandartNews.com

Поредно изявление за нарушения от страна на бившите управляващи Кирил Петков и Асен Василев направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. "Аз си спомням, че нашия парламент прие решение за Маришкия басейн. Кой си позволи да наруши решение на парламента? Този, който нарушава този закон е Асен Василев", каза Борисов.

"Сега вече имаме 100% диверсификация на ядреното гориво. Има подписани договори с „Уестингхаус" и "Фраматом". За съжаление с изключително лошите преговори, водени от Асен Василев. Много по-важно става сега едновременно с борбата да запазим енергийните ни мощности в Маришкия басейн. Изграждането на тези мощности, като ядрена енергия в "Козлодуй", иначе ние ще станем само един клиент, както в много други сфери. Затова и ще излезем като основни производители на пазара на ток като клиенти", допълни Борисов.

Борисов се позова на изводите на доклада на временната парламентарна комисия, която проверяваше скандалния меморандум за 1 млрд. долара с компаниите "Джемкорп" и "IP3 Corporation" за партньорство в енергетиката, който бе подписан от предишното правителство и с участието на министър-председателя тогава Кирил Петков. Петков е подписал меморандума с "Джемкорп" бързо и без да се направени предварителни проверки от ДАНС. А агенцията е открила опасни взаимовръзки в една от участващите в консорциума компании.

"Те искат да се скрият зад акад. Денков като министри. Те на шестия месец не могат да излязат с физиономиите си и да кажат "ние искаме да поемем отговорността". Кирил Петков само ги е парафирал, Асен Василев е договарял всичко", каза още Борисов. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай