Борисов и Петков с подробности за двамата новоизбрани съдии

Какво казаха те

Борисов и Петков с подробности за двамата новоизбрани съдии | StandartNews.com

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи двамата избрани за конституционни съдии от парламентарната квота - Десислава Атанасова и Борислав Белезелков, като „достатъчно добри юристи, които познават политиката в България“, но изрази учудване от дебата, който, според него, минал границите на приличието:

"Би трябвало хората да правят политики, а не да се правят на бабаити и да се опитват да създадат някакво такова напрежение, че да стане и бой накрая".

Хора като съдия Белазелков ще гарантират, че институциите ще се променят, каза съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ Кирил Петков:

"Това е модела, който ние ще следваме - хора като него да влизат в решаващи позиции, в които да може в тези "перманентни" органи, които са извън директната демокрация, те са част от управлението на държавата, но не са директно свързани с избори, да поставяме хора с неговата осанка и с неговия опит и с неговата тежест".

На въпрос дали очаква президентът Румен Радев да бойкотира клетвата на новоизбраните членове на КС, Петков отговори, че "всеки политик трябва да носи отговорност за решенията си":

"Ако президентът реши да прави някакви други политически маневри, самият той трябва да отговаря за тези решения".

Бойко Борисов допълни: 

"Надявам се, че това няма да се случи, защото все пак има разделения на властите и никой не е оспорвал неговите и както виждате, към този момент в нищо не е бламиран - говоря от страна на ГЕРБ". 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
NebosY
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи