Борим престъпността в сътрудничество с Катар

Борим престъпността в сътрудничество с Катар | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов и министър-председателят и министър на вътрешните работи на Държавата Катар шейх Абдулла бин Насър бин Халифа Ал Тани подписаха двустранно междуправителствено споразумение за сътрудничество в борбата с престъпността. Това съобщиха от пресцентъра на правителството и уточиха, че документа е първи в сферата на сигурността в рамките на дипломатическите отношения между двете държави.

"Днес на официално посещение в Катар с министър-председателя и министър на вътрешните работи на държавата шейх Абдулла бин Насър бин Халифа Ал Тани подписахме първото двустранно междуправителствено споразумение за сътрудничество в борбата с престъпността в рамките на дипломатическите ни отношения. По време на срещата ни шейхът заяви интересите на Катар за сътрудничество с България в сферите на транспорта, земеделието и енергетиката", сподели Борисов във Фейсбук, където публикува снимки от своята среща.

"По-рано през деня се срещнах със заместника на емира шейх Абдулла бин Хамад Ал Халифа.
Шейховете споделиха впечатлението си от успеха на изложението на българските съкровища в Лувъра и изразиха желание те да бъдат представени в столицата Доха в дни на българската култура", се казва в съобщението на премиера.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай