Близнашки: Плавно нарастване на цените на тока е неизбежно

Близнашки: Плавно нарастване на цените на тока е неизбежно | StandartNews.com

София. Трябва да се излезе от тази дупка, в която сме попаднали, така че едно плавно нарастване на цените на тока е неизбежно. Въпросът е това да бъде направено разумно при един широк консенсус в нашето общество. Това заяви пред журналисти служебният премиер проф. Георги Близнашки.

Заедно с цената на тока трябва да се предприемат и компенсаторни мерки за социално слабите граждани. Създадохме енергийния борд, за да се търси решение на една много тежка ситуация, която се създаде през последната година, каза той, цитиран от БГНЕС.

Премиер коментира и организацията на предстоящите избори. Той изтъкна, че е важно да има спокойствие в навечерие на вота. "Всички български граждани, където и да се намират те по света, имат право да упражняват своето право на глас и ще направим всичко необходимо в тази посока. Ще направим всичко възможно да не допускаме злоупотреби с това право, злоупотреби с гласуване на две места", обеща той.

Създадени са изключително много изборни секции зад граница. Дано зад всичко това да имаме една повишена гражданска активност в деня на самите избори. Това е най-доброто решение, когато българските граждани излязат и упражнят своето право на глас. Тогава всички онези негативни явления, за които говорим през последните години, като купуване на гласове и други злоупотреби ще загубят своя смисъл, каза Близнашки по повод изборите в чужбина.

Служебният премиер присъства на откриването на 126-тата Академична учебна година в Софийски университет "Св. Климент Охридски".

Днес ДКЕВР трябва да вземе решение за увеличението на цената на тока в страната. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай