Близнашки пак критикува плоския данък

Близнашки пак критикува плоския данък | StandartNews.com

София. Срещу плоския данък отново се обяви служебният премиер проф. Георги Близнашки. Той направи това в реч пред конгреса на Международната транспортна федерация, който се провежда в София. На форума в НДК присъстваха профсъюзни дейци от 116 държави.

"Нашето правителство е междинно, служебно, което трябва да гарантира провеждането на честни, свободни избори", каза Близнашки по повод коментарите, че е ляв премиер на дясно правителство. Той подчерта, че не е безразличен към принципите на солидарност в едно общество, за което често е оставал неразбран. За пример служебният премиер даде плоския данък, който неведнъж е критикувал.

"Той бе въведен от моята собствена партия - БСП, и тогава аз произнесох голяма реч в Народното събрание, може би най-добрата ми реч, но тя не намери никакъв отзвук в медиите", спомни си Близнашки. Той разказа как вечерта му се обадил приятел и му казал: Георги, ти изпълни своя дълг, но хората, чиито интереси се опитваш да защитиш, не те разбраха. Тези пък, които те разбраха, никога няма да ти простят." По думите на проф. Близнашки синдикатите са изправени пред същото предизвикателство. "И вашата работа е неблагодарна, но изключително благородна", посочи премиерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай