Близнашки: Христо Иванов е творение на Плевнелиев

Близнашки: Христо Иванов е творение на Плевнелиев | StandartNews.com

Бившият служебен министър-председател Георги Близнашки заяви в ефира на бТВ, че правосъдният министър "Христо Иванов е творение на президента Росен Плевнелиев. "Той ми го предложи. Аз изразих своите съмнения, но той ми го наложи", добави Близнашки.

Екс-служебният премиер в същото време заяви, че ще приеме предложението на ДПС да ги съветва по въпроса за промяна на Конституцията без политически ангажименти и възнаграждание.

"Когато човек се занимава с политика, трябва да се научи да преглъща някои обиди в името на голямото – в случая поругаването на Конституцията", заяви преподавателят по конституционно право.

Той призна, че е бил тежко критикуван от лидера на Движението Лютви Местан, но посочи, че е "човек, който поема отговорност, знае какво прави и нямам етнически предразсъдъци". Близнашки е получил поканата от Четин Казак – "юрист, стар мой познайник, с когото поддържаме прекрасни човешки отношения", и двамата дори са се смели по въпроса с критиките на ДПС към него.

"Това, което правя напоследък и изглежда неразбираемо за много хора, е в защита на конституцията и нейните ценности. Не става дума за политически ангажименти, така че не може да се каже, че съм преживял катарзис", каза още бившият премиер.

Георги Близнашки коментира, че основната част от критиките срещу него идват заради етнически предразсъдъци и призова хората да не стават жертва на такива. По думите му всички внушения, че е бил назначен за служебен премиер от ДПС, са абсурд.

Бившият служебен премиер коментира и спорната статуя на цар Самуил и избухналите спорове около нея. "Паметникът на цар Самуил е моят паметник – аз съм взел решението да е в сърцето на София", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай