Български военнослужещи получиха висше офицерско звание

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание...

Български военнослужещи получиха висше офицерско звание | StandartNews.com

Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание.

Със свой указ президентът назначи полковник Здравко Пехливанов на длъжността заместник-директор на дирекция "Операции и планиране" в Международния военен секретариат на НАТО в Брюксел, Кралство Белгия, считано от 1 януари 2019 г. Държавният глава го удостои с висше офицерско звание бригаден генерал.

Президентът назначи полковник Стайко Прокопиев на длъжността директор на дирекция "Стратегическо планиране" на Министерството на отбраната, считано от 1 януари 2019 г., и го удостои с висше офицерско звание "бригаден генерал".

С друг свой указ държавният глава освобождава бригаден генерал Красимир Кънев от длъжността директор на дирекция "Стратегическо планиране" в МО, назначава го на длъжността директор на Щаба на отбраната, считано от 1 януари 2019 г., и го удостоява с висше офицерско звание генерал-майор.

Румен Радев им пожела да продължават да работят все така отговорно за развитието на въоръжените ни сили, за разширяване на спектъра от техни способности и за издигане на авторитета им.

От името на новопроизведените висши офицери генерал-майор Красимир Кънев отбеляза, че предизвикателствата са много. Ще отдадем силите и сърцата си за подпомагане на държавното и политическото ръководство на МО при вземане на правилните решения за Република България, декларира той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай