Бивш министър защити шефа на Фонда на деца

Бивш министър защити шефа на Фонда на деца | StandartNews.com

Това се оказа един кален мехур, който на мен ми е страшно интересно кой наду. Това, че възстанових Павел Александров като управител на фонда, е едно добро решение, защото политическото назначение от предишното правителство не се справяше добр. Това заяви пред "Дарик" бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, който заемаше поста в служебния кабинет на Георги Близнашки.

Именно д-р Ненков възстанови Павел Александров като шеф на фонда, след като здравният министър от кабинета Орешарски д-р Таня Андреева го уволни.

"Ако проследим бурните медийни изяви на най-различни хора през този период след арестите, някъде се прокрадва, че тези детски неправителствени организации, които правят кампании за лечението на деца в чужбина, по времето на работата на Павел Александров почти не са правили кампании. Значи Фондът е работил добре", коментира бившият здравен министър.

"Да влязат въоръжени и маскирани полицаи при чиновници и с един циркаджийски апломб да изведат арестувани, вързани с белезници хора, това е възможно най-евтиният и долнопробен ПР, който някой може да измисли", категоричен беше д-р Ненков. "Това остави в обществото много гаден вкус на увреждане на доверието в нашата система на здравеопазването", заяви още той.

По-рано днес новоназначеният шеф на Фонда проф. Владимир Пилософ увери, че няма да има забавяне в работата на Фонда за лечение на деца в чужбина. Следващото заседание вече е насрочено за 27 април, сряда.

В рамките на 15 дни той ще предложи план за промени, така че дейността на Фонда да бъде оптимизирана. Проф. Пилософ отхвърли съмненията, че ще отстрани представителите на медиите от Обществения съвет към фонда.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай