Бивш депутат каза дали има лагери в ПП

Иван Христанов не е контактувал с вече бившите си колеги

Бивш депутат каза дали има лагери в ПП | StandartNews.com

Иван Христанов - бивш депутат от "Продължаваме промяната", заяви, че не е знаел в партията да е имало воюващи лагери. Имало е лагери от експерти в различни направления и работни групи.

"Дори да е имало случаи, в които има напрежение, нашата работа е била да се обърнем към лидерите и да решим проблема. Когато бях конфронтиран, заех позиция, в която категорично отказах да участвам в завери срещу когото и да е. Публикацията в понеделник има този негативен ефект", посочи той, визирайки позицията на бившия транспортен министър в кабинета "Петков" Николай Събев, който призова Асен Василев и Даниел Лорер да напуснат партията. 

ВИЖ ОЩЕ: Истина? ДСБ реши за ГЕРБ

В последните два месеца Христанов не е контактувал с вече бившите си колеги. Според него от "Продължаваме промяната" трябва да решат проблема веднъж завинаги.

"Изненадва ме откъде Борисов знае колко добре може да работи с Лорер, как го е прозрял това нещо. По-странно беше, че се появи публикация, която атакува г-н Лорер. Тя също беше част от организацията и въпросът беше дали не опитаха да опетнят г-н Лорер, че е невероятен гербаджия. Това е абсурдно - той е човек, който е отдаден на борбата си. Очевидно е организирано, дали Борисов го е организирал или някой друг, няма как да знам", каза още Христанов пред Bulgaria ON AIR.

ВИЖ ОЩЕ: Победата на ГЕРБ усложни играта, поряза шанса на ПП за кабинет

Останал е изненадан, че "Продължаваме промяната" дава своя отговор на избирателите дали ще има правителство, а в същото време "Демократична България" се бави. 

"Подобно мълчание имаше и когато се състави коалицията между "Реформаторския блок" и ГЕРБ. Г-н Борисов вече подаде ръка за съвместно управление. Г-н Костадинов предложи 4 варианта за управление, той не видя най-очевидния първи вариант - ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и ИТН. На 21 юни 2022 г. тези 4 сили свалиха кабинета. Защо го свалиха? Едно екипче от 6 души им свалихме схеми за милиарди на граница", подчерта Христанов.

ВИЖ ОЩЕ: Бивш топ активист на Промяната ни прати на нови избори

Бившият депутат призова споменатите партии  да покажат смелост и да направят работещо правителство. 

"Откъде накъде Борисов ще кани опозицията?! Трябва да води разговор с по-малко: "Ще ви дам", това не е баница. Ако няма политическа отговорност, защо изобщо съществуват партиите?", обобщи Христанов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай