Бивш топ активист на Промяната ни прати на нови избори

Той смята, че начин да бъде съставено правителство в новия парламент

Бивш топ активист на Промяната ни прати на нови избори | StandartNews.com

Бившият заместник земеделски министър и депутат от "Продължаваме промяната" Иван Христанов не вижда начин да бъде съставено правителство в новия парламент, а перспективата е да гласуваме на нови предсрочни избори през август.

"Моята прогноза е, че ни очакват нови парламентарни избори през август, това е и общото впечатление на хората. Няма да може да се състави редовно правителство и служебното ще продължи да управлява. Президентът е решителен за това мандатите да минат бързо този път, за да не се губи и време", прогнозира Христанов пред Евронюз България.

"Има известни колебания и съмнения относно здравината на коалицията ПП-ДБ", каза още той. "Тези слухове бяха потвърдени и от това, че нямаше съвместни изявления между двете партии", допълни Христанов.

"Ако вече има разговори между единия партньор с ГЕРБ за управление, то вероятно това е и причината за разногласията и бъдещето на коалицията ПП-ДБ е неясно. Когато мълчанието пред цялата общественост е прекалено дълго, то това ражда и слухове за неразбирателството между двете партии", коментира Христанов и добави, че е песимист за това дали ще има обща позиция между "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай