Биков стопи ентусиазма на Лена

Каза дали ще управляват отново с ПП-ДБ

Биков стопи ентусиазма на Лена | StandartNews.com

Острието на ГЕРБ Тома Биков стопи ентусиазма на Лена Бориславова да командва партията на Бойко Борисов с условия за бъдещо управление след изборите.

„ПП-ДБ практически взривяват диалога в средносрочен и дългосрочен план. Решиха да атакуват точно един от хората, с които могат да намерят диалог - Росен Желязков. Той неслучайно беше председател на парламента”, каза депутатът от ГЕРБ-СДС пред bTV.

Росен Желязков от ГЕРБ бе отстранен предсрочно като председател на Народното събрание. „За“ гласуваха 129 депутати от ПП-ДБ, „Възраждане”, БСП и ИТН, „против“ – 103-ма от ГЕРБ и ДПС.

„Това явно е някаква мъст за здравната каса, доколкото разбирам. След изборите България трябва да има стабилно правителство, в което доминира първата политическа сила, с коалиционно споразумение и с ясно поемане на политическата отговорност от всяка партия в него“, коментира Биков. И обяви, че в кабинета след вота трябва да има ярки политически личности, които поемат и изпълняват ангажименти.

Биков е категоричен: вероятно след изборите вероятно няма да разговарят с ПП-ДБ.

„Овен това Асен Василев си въртеше далаверите - знаете ли, че капиталовите разходи на цялата държава бяха събрани в Министерството на финансите и той решаваше? Рашков очевидно се е снимал с хора, свързани с контрабандата в България“, коментира Биков проблемите в отношенията между ГЕРБ и ПП-ДБ.

Все пак след изборите ГЕРБ-СДС не изключват взаимодействие с когото и да било, „стига да е в общата посока на развитие.“ Биков подчерта, че с която и партия да се разберат, то ще се иска споразумение и ясни отговорности.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 седмица

Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:---- https://shorter.me/keto

Откажи