БДЦ предложи гвардейци пред паметника Левски

БДЦ предложи гвардейци пред паметника Левски | StandartNews.com

"Президентът реагира положително на инициативата, която ще подхване партия Български демократичен център, гвардейци да охраняват паметника на Апостола Васил Левски в центъра на София", това заяви Росен Петров от БДЦ след приключилите консултации днес между държавния глава и парламентарната група на БДЦ.

Съпредседателят на БДЦ д-р Красимира Ковачка каза, че в основна тема на разговора се е превърнало здравеопазването.

"Президентът поощри нашите усилия, за това реформата в един от най-тежките сектори – здравеопазването, да бъде доведена до успешен край", коментира д-р Ковачка.

"Срещнахме подкрепа и по отношение на законопроекта, който БДЦ ще внесе в скоро време за обсъждане в Народното събрание, който касае най-вече общинското здравеопазване. Идеята ни, за това общинските болници да могат да се дофинансират от бюджетите на общините, получи широка обществена подкрепа, а тази на президента затвърди увереността ни, че това би било от изключителна важност за повишаване на качеството на здравеопазването в общинските болници", добави тя.

Представителите на ПГ БДЦ – д-р Красимира Ковачка, Росен Петров и Румен Йончев, обсъдиха с държавния глава още и темите за изборния кодекс, националната сигурност и емигрантската криза.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай