ББЦ номинира Николай Бареков за министър-председател

ББЦ номинира Николай Бареков за министър-председател | StandartNews.com

ББЦ прие идеята за коалиция със Съюза на свободните демократи и Българския демократичен съюз "Радикали". Това стана ясно след заседанието на Националния съвет на регионите на партията. По време на форума беше решено да няма формула за писане и попълване на листите. Всички номинации през общини и региони, ще стигнат до Изпълнителния съвет на ББЦ и до Коалиционния съвет. Това реално означава, че няма да работят договорки, като от времето на Тройната коалиция. Окончателният вариант на листите ще бъде готов до 30 август, когато ще се състои втория национален конгрес на партията, съобщиха от пресцентъра на "България без цензура".

"Не искаме да има формула, по която да пишем нашите депутатски листи. Формули от типа 8:5:3 са изчерпани, заедно трябва с коалиционния съвет да изработим и да ги представя на конгреса на 30 август във Варна за одобрение. Това означава, че ние си вярваме. Нека поощрим появата на силни личности по места", каза след края на форума Николай Бареков.

До този момент лидерът на формацията получи номинации да води листите във всички области, стана ясно още след форума. Самият той е прие водачество в Пловдив и Варна. Освен това единодушно се прие Николай Бареков да бъде номинацията на партията за министър-председател, съобщиха още от ББЦ.

На Националния съвет на регионите беше решено още до 30 август да бъде изработена и предизборната програма на партията, която да бъде одобрена на конгреса на партията.

В работната група, която ще работи по програмата са Рада Коджабашева, Светлин Танчев, Николай Радулов, Катя Иванова и доц. Христо Бозов, разясни Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай