Събота,

Байдън с поздрав към Радев: Битка срещу корупцията!

От: Редактор -
323
Байдън с поздрав към Радев: Битка срещу корупцията!
A
A
A

Да изкореним корупцията. Това се казва в обръщението, което американският президент Джо Байдън отправи чрез видеовръзка на срещата "Три морета", която в момента се провежда в НДК.

Ето и цялото му изявление:

"Здравейте,

Съжалявам, че не мога да бъда с вас, но споделям силната подкрепа от САЩ на Итнициативата "Три морета". Благодаря на президента Радев и министър Петков като домакини на тази важна среща на върха.

Има огромен потенциал за увеличаване на сътрудничеството и свързаността в тази група. Това ще засили сигурността и просперитета на района и, честно казано, ще е от полза за света.

САЩ ще бъдат ваш верен партньор във всяка крачка.

Споделяме ангажимента да се продължи подобряването интегрирането и взаимната свързаност. Това може да ви обвърже още по-близо с европейските институции, постигайки целта за единна, свободна и мирна Европа.

Заедно ние доказваме как демокрацията може да е водеща с ценностите си в името на това да отговори на нуждите на хората. И в пандемията от COVID-19 да изградим по-устойчиви и жизнени икономики. Да инвестираме в инфраструктура, и то по прозрачен начин, включително чрез инициативата за възраждане на един по-добър свят и да изкореним корупцията, която краде за твърде много народи шанса им да успеят.

Като работите заедно, вие също така засилване своя суверенитет, развивате енергийната сигурност и правите така, че всички хора в района да се конкурират и да успяват в икономиката на XXI век.

Така че очаквам да работя с всички вас за изграждане на един по-безопасен и силен свят. Един свят, в който изнудването и заплахите не се използват, за да принуждават, а дезинформацията и кибератаките не се използват за манипулации.

Можем да го постигнем! Можем, ако го правим заедно.

Благодаря и на добър час!"

 


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com