Понеделник,

Бащата на цифровизацията оглави транспорта

От: СТАНДАРТ -
Бащата на цифровизацията оглави транспорта
A
A
A

Човекът, който дръпна кабела на аналоговия сигнал на телевизорите и пусна цифровизацията днес е служебен министър на транспорта. Георги Тодоров е бил вече три пъти зам.-министър. Влиза в изпълнителната власт като заместник на транспортния министър Данаил Папазов в кабинета Орешарски. За втори път става служебен зам.-министър на транспорта е екипа на проф. Георги Близнашки. Третото му участие като зам.-министър в изпълнителната власт е в служебния кабинет на Огнян Герджиков.

ВИЖ ОЩЕ: Ето го служебния кабинет. Радев го назначи

Всъщност транспортното министерство е като втори дом за Тодоров. Той е част от ведомството още от 2000 година, когато започва работа в правната дирекция. След това оглавява дирекцията за концесиите и контрола на дружествата.

Тодоров е бил начело на управителния съвет на държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“, участвал е в бордовете на директорите на „Информационно обслужване“ , „Български пощи“. Бил е зам.-председател на съвета на директорите на „Пристанище Бургас“, член на борда на „България ер“.

Като зам.-министър на транспорта той водеше цифровизацията на телевизионния ефир и обяви през 2013 г. спиране на сигнала на аналоговата ефирна телевизия през 2013 г. На церемония на 30 септември той се обади в телевизионната кула на Копитото, за да даде разпореждане за спирането му.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички