Бареков: Вот през август е неуважение към народа

Бареков: Вот през август е неуважение към народа | StandartNews.com

София. Избори през август е неуважение към българския народ. Това заяви по "Дарик" радио лидерът на „България без цензура" Николай Бареков. Според него хората трябва да бъдат добре информирани, преди да идат до урните, а това може да стане само ако има кампания. Затова той държи тя да започне през септември, а изборите да са в края на октомври.

„Да отидем на предсрочен вот и да видим какво може да се направи за страната, за да спрат безумията в парламента, медиите и бизнеса", коментира още лидерът на ББЦ. Той се обяви за оставка на правителството средата на август, а за служебен премиер заяви, че няма кандидати. „Отиваме на избори със служебен премиер тип Марин Райков, който накрая назначи себе си за посланик", коментира Бареков.

По думите му парламентът, преди да се разпусне, трябва „да спре да кадрува" и трябва да приеме задължителното гласуване, за да излезе масово народът да гласува на тези избори. „Задължително гласуване, експериментално. Ако трябва и само на тези избори, за да видим какъв ще е резултатът", допълни той.

В момента съм един от най-силните българи, каза Николай Бареков. „Аз имам 11% - това е повече от това да имаш банка, самолет или телевизия. Първо, аз съм най-младият консерватор в Европа, приет съм на най-високо ниво от европейските партньорски служби, партии. Толкова съм силен в момента, че дори не обръщам внимание на тези разправии между политици и бизнесмени", заяви той.

Бареков каза, че започва разговори за коалиция за парламентарния вот. Мандат да води едномесечни преговори, но без да подписва коалиционни споразумения, му даде днес Националният съвет на регионите на ББЦ. Разговори няма да се водят категорично с ДПС, БСП, ГЕРБ и "Атака". Едва след това висшият ръководен орган на формацията ще реши дали ББЦ ще запази сегашния формат на коалицията, дали ще го разшири или партията ще се яви сама на вота. Една от формациите, с които ще се водят разговори и НФСБ. В ББЦ има сериозни настроения срещу Реформаторския блок заради тяхната непоследователна политика.

Форумът избра Светлин Танчев за зам.-председател на ББЦ. Той влезе и в Изпълнителния съвет на партията заедно с областния лидер на партията в Благоевград Динко Рашков.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай