Бареков: "Президентът да върне Бюджет 2014"

Бареков: "Президентът да върне Бюджет 2014" | StandartNews.com

Велико Търново. Лидерът на движение "България без цензура" Николай Бареков призова президента Росен Плевнелиев да върне Бюджет 2014, с мотива да се орежат партийните субсидии до нула. Той откри офис на гражданското движение в Търново.

„Див популизъм е да орежеш само с 10% субсидиите, при положение че една от тези партии има 29 млн. лв. на влог в банката. Това, което ние ще направим, ако спечелим изборите, е с тези пари, които ГЕРБ имат в банката, тези 29 млн. лв., ако не са ги изхарчили дотогава – да бъдат върнати обратно и да бъдат изхарчени за социални програми", каза Бареков. Той заяви още, че "България без цензура" дава бившият министър на енергетиката Трайчо Трайков на прокурор, защото фирма „Каолин" е източена чрез офшорни сметки.

По неговите думи Меглена Кунева и Трайчо Трайков няма как да провеждат операция „Чисти ръце", защото тя ще започне с тях. Бареков добави, че една голяма част от НДСВ е преминала към неговото движение.

„СДС цялото ще го приберем, а в партията на Кунева ще разберете как ще остане само Кунева. Така че без Кунева, без Даниел Вълчев и Трайчо Трайков Реформаторският блок няма никакъв смисъл да съществува в този вид", заяви още той и подчерта, че движението ще поиска да стопанисва и партийната централа на СДС на ул. „Раковски" 134 в София.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай