Четвъртък,

Бареков поиска данъчна ваканция за малкия бизнес

От: Администратор -
Бареков поиска данъчна ваканция за малкия бизнес
A
A
A

София. Малките фирми, които годишно имат ръст на работните места с над 10 процента, да ползват данъчна ваканция. Това предложи лидерът на "България без цензура" Николай Бареков по време на дискусия в София за малкия и среден бизнес. Условието е фирмите да имат увеличение на заплатата над минималната.

Може да се мисли същото правило да важи и за средния и големия бизнес, но там имам опасения, че ще е стигне до данъчни измами, коментира Бареков. Офшорните компании да не могат да участват в обществените поръчки, е друго предложение, което ще залегне в управленската програма на партията му. И при спечелването на поръчката 85 процента от средствата да се инвестират в юридически и физически лица, регистрирани на територията на общината, която обявява поръчката.

Партиите да представят проектобюджетите си преди парламентарните избори, настояха още участниците в кръглата маса, част от инициативата на движението "10 разговора за България". "Ще бъдем готови с нашия проектобюджет месеци преди европейските избори, за да бъде той проследен и коментиран от българското общество месеци преди това", каза Бареков. И обобщи: "Нашият лозунг е: За малкия - подкрепа, за средния - възможности, за големия - правила".

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички