Бареков: Плевнелиев доказа, че е популист

Бареков: Плевнелиев доказа, че е популист | StandartNews.com

София. "Новогодишната реч на президента Плевнелиев беше напълно безсмислена и излишна – поредната загуба на време и нерви за българския зрител", пише в коментар в блога си Николай Бареков. "Президентът ни призова да се обединим, но не с реални примери и общи идеи, а с празни фрази и клишета – за обединение и консенсус. Плевнелиев громи популистите в политиката, но самият той е пример за популист, защото говори за обединение, а с поведението си през цялата година направи тъкмо обратното и раздели българската нация", смята лидерът на "България без цензура".

"Ето още един сериозен пример за популизма на Плевнелиев – в последните секунди на 2013 г. той се сети, че големият проблем пред българския народ е липсата на работа и нормални доходи. Какво направи Плевнелиев за това, след като беше част от правителството на Борисов, а след това и сам създаде свое правителство? Отговорът е - нищо. Тези две правителства за 4 години не вдигнаха нито с лев доходите на българските граждани, в това число - на пенсионерите и майките", отбелязва Бареков и допълва: "През февруари миналата година Росен Плевнелиев реагира неадекватно и не разчете посланията на протестиращия българин. Вместо да помогне за свалянето на цената на тока, президентът тръгна да брани т.нар. "зелени" олигарси в енергетиката."

"Г-н Плевнелиев си позволи да открадне директно основното послание от кампанията на "България без цензура" – за управление с грижа за хората", посочва идеологът на новото политическо движение и се обръща към държавния глава: "Г-н президент, кого визирате като популист и месия в политиката? Ако това е нашата нова политическа формация – защо тогава крадете нейните политически послания?"

"Българският президент е пример за популизъм в политиката, защото едно прави, а обратното – говори. Зад гърба на нацията Плевнелиев крои задкулисни политически маньоври и проекти, а когато изпълзи на светло, говори за прозрачност и ясни правила в политиката. Новогодишната реч беше пример за невъзможността на Плевнелиев да действа в полза на българския народ, а не на корпоративните си интереси", коментира Николай Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай