Бареков: Отивам в Брюксел заедно с Ангел Джамбазки

Бареков: Отивам в Брюксел заедно с Ангел Джамбазки | StandartNews.com

София. "За Брюксел заминавам аз заедно с Ангел Джамбазки и Рада Коджабашева, ако резултатите отредят трети мандат", каза пред ТВ 7 лидерът на България без цензура Николай Бареков. Резултатите на социологическите агенции дават два или три мандата в Европейския парламент на коалицията. 

"Имаме 3 оферти от големи европейски партии от център-дясното пространство. Голямото ни постижение е, че ние не позволихме антиевропейска партия да изпрати евродепутати", каза Бареков. "Аз спрях националистическите евроскептични партии НФСБ и "Атака", които искаха излизане на България от ЕС и влизане в Русия. Аз ги спрях и те са под чертата", подчерта лидерът на ББЦ и посочи, че в редица европейски страни националистически формации печелят изборите.

"В много областни градове сме втора политическа сила - във Варна знам, и на други места, но нека да излязат резултатите", каза още Николай Бареков. "БСП са на 4-то място при младите българи 18-30 години. Ние сме втори при младите хора", цитира той данни от социологически проучвания. "Възрастните хора не подкрепиха ББЦ, те се насочиха отново към БСП", призна Бареков и допълни, че е разочарован и от вота на българските роми. "Ще се върна да ви набия, защото не гласувате правилно, а си продавате гласа за 20 лева", казал Бареков на ромите, по собствените му думи. "Да са живи и здрави, ще се грижа и за тях по-нататък, когато ми дадат властта в страната", обеща лидерът на ББЦ. 

"Ние сме единствената извънпарламентарна сила, на която българите дават своето доверие. Голяма част от избирателите на Реформаторския блок преминаха към мен, както и много симпатизанти на БСП и на ГЕРБ гласуваха за България без цензура", посочи Николай Бареков. 

Той наблегна на партньорството на другите организации в коалицията, които са останали в неговата сянка. "Моите съюзници бяха ключов фактор, който ми помогна да постигна този резултат - ВМРО, земеделците и "Гергьовден". Нямаме полиция, нямаме кметове, самички спечелихме. Големите кметове и големите общини бяха брутално принудени да работят за ГЕРБ".

"Бойко Борисов беше единственият опонент, който ме поздрави", отбеляза лидерът на ББЦ и добави: "Не знам защо той се притеснява и се страхува от мен. Аз имам манталитет на държавник".

Бареков започва работа за служебно правителство

"Ще поканя всички оцелели партии след тази касапница и ще инициирам разговор за националните приоритети и за излизане от политическата криза, в която тези партии вкараха страната", каза Николай Бареков. По думите му предсрочни парламентарни избори трябва да има незабавно. "Атака" изгуби моралното право да седи с нас на една маса. Четирите други партии трябва да отидем на консултации с президента за служебно правителство", обяви лидерът на коалицията. Той беше категоричен, че трябва ББЦ заедно с БСП, ГЕРБ и ДПС да изработят консенсус, президентът Плевнелиев да назначи служебно правителство и заедно да определят дата за предсрочни избори през октомври. по думите му е подходящо новото правителство да започне с новия бюджет. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай