Бареков: Не съм се чувал и виждал с политици извън ББЦ

Бареков: Не съм се чувал и виждал с политици извън ББЦ | StandartNews.com

Ана Баракова да се върне там, където са посочили избирателите или да се откаже в полза на Дяко Дяков, призова Бареков

София. "Не съм се чувал и виждал с политици от други партии, освен в рамките на коалиция „България без цензура", нито преди, нито след предизборната кампания". Това заяви председателят на ББЦ Николай Бареков в отговор на твърденията на отцепилия се от партията Красимир Манов, който тази сутрин в ефира на Нова ТВ попита дали Бареков е ходил на крака при Бойко Борисов в къщата му в Банкя миналия четвъртък и се е сдобрил с него.

„Последният път се видяхме с Борисов беше през лятото на тази година на Консултативния съвет при президента. Тогава присъстваха Плевнелиев, Станишев и Местан. От 10 дни пребивавам в чужбина, а вчера дори бях на президиума на Консервативната група", поясни Бареков, който в момента е в Брюксел.

Той коментира и изказванията на депутатката от ББЦ Ана Баракова, която обяви, че ще стане независима. Баракова бе избрана с преференция от Пловдив, където заемаше 13-о място в листата на ББЦ, а номерът на коалицията в бюлетината също беше 13.

"Кражбата на депутатско място, което е изкарано с усилията на толкова много хора в родния ми град Пловдив и което отстъпих доброволно на Дяко Дяков, е срамно и безотговорно действие. Пловдивчани гласуваха за мен и за втория в листата Дяков и мястото не е за лична употреба или за избиване на комплекси", смята Бареков.

Според него преференцията 13/13 "очевидно не е дадена за нея, а е попълнена за сигурност от избирателите" и тя се възползва от това "по толкова грозен и лицемерен начин".

„Аз оставих това момиче само да вземе решение", подчерта лидерът на ББЦ и каза, че други партии са принудили своите "деветки и осемнайски" да напуснат парламента.

„Хората са гласували за „България без цензура" и Николай Бареков, а не за други формации, независими депутати или политически лъжци и измамници, изгонени от две политически партии, какъвто е Красимир Манов", посочи лидерът на ББЦ и призовава Баракова "да се осъзнае и да се върне там, където са посочили избирателите, или да се откаже в полза на заслужено спечелилия Дяко Дяков".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай