Бареков не иска партийни чиновници

Бареков не иска партийни чиновници | StandartNews.com

Стара Загора. „Крайно време да се замислим за деполитизация на общинската администрация. Цялата членска маса на ГЕРБ в Пловдив например е на работа в общината, абсурдно е, но е факт". Това заяви лидерът на България без цензура" при учредяването на местна структура в Града на липите в събота.

Ако след време партията имала възможност за промени в конституцията и законите щяла да предложи политиката да бъде съсредоточена в общинския съвет. „Партиите да имат право да издигат листи за общински съвети, но да нямат право да номинират кметове, те да се изидит само от инициативни комитет", поясни революционното предложение Бареков.

За сужителите в общинската администрация пък трябвало да има пълна забрана да членуват в партии докато са на служба. Същата тотална деполитизация „България без цензура" щяла да иска и в училищата, в здравната каса и в други общински и държавни структури. „И във въшия регион има директори на училища, които през 2007 г. бяха членове на ДПС, през 2009 г. - на ГЕРБ, днес отнова са на депесари", даде пример за партийния партизанлък в образованието Бареков.

Той отново увери, че ще подкрепят кметовете, независимо от коя партия са, политически натиск, както в момента се случвало с позорното по неговите думи разпределение на парите по националната програма за развитие и растеж по чисто партиен признак.

Бареков не пропусна да коментира и случващото се на конгреса на БСП. Той припомни, че „България без цензура" е провела своя форум в най-голямата зала на НДК - №1, а социалистите избрали зала 3, защото e по-малка.

Лидерът на "България без цензура" бе на учредяването на местните структури в Стара Загора и Гълъбово. В Града на липите за общински председател бе избран 34-годишния предприемач Ивайло Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай