Бареков моли: Разрешете ексхумация на Михов

Бареков моли: Разрешете ексхумация на Михов | StandartNews.com

София. Лидерът на "България без цензура" Николай Бареков отново призова за ексхумация на Михаил Михов, известен като Мишо Бирата. И отправи апел към близките му да разрешат нова експертиза за смъртта му. "Съчувствам на мъката им, но имам основание да смятам, че е възможно да е бил убит с много съвременна технология, използвана основно за военни цели", каза Бареков. По-рано пред Блиц роднините на починалия бизнесмен отхвърлиха призивите на Бареков. "Става дума за огромен скандал, в който по времето на възникването му са замесени президентът и премиерът на България", заяви още лидерът на "България без цензура".

Михов почина месеци след скандала "Ало, Ваньо", по време на който стана ясно, че Георги Първанов се е обаждал на Бойко Борисов за данъчни проверки на пивоварната на Михов. В Добрич Бареков заяви, че застава зад Кристина Патрашкова и колегите й заради новия скандал с АБВгейт: "Каква работа има прокуратурата да се занимава с медиите. Вие знаете, че те трябва да си пазят източниците на информация". По-рано през деня бъдещият коалиционен партньор на "България без цензура" Румен Йончев - председател на Земеделски народен съюз отново заяви, че партията му ще бъде представена на конгреса в Дъблин, а в делегацията ще е и Бареков. От българската секция на ЕНП написаха в Туитър, че "Български партии, които не са членки на @EPP не могат и няма да присъстват на Конгреса @EPPDublin предшестващ #EP2014". "Реакцията на евродепутатите от ГЕРБ е, че всъщност това е проява на безсмислена, но разбираема паника", каза Йончев. И предостави на "Стандарт" официалната покана за форума на ЕНП в Дъблин.

Дадоха бомбена заплаха на МВР

Сигнал до главния секретар на МВР Светлозар Лазаров е написал лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. Поводът са отправени заплахи за бомбен атентат в неделя в НДК, когато партията събира софийската си структура. "Не се страхуваме от агресията и няма да се откажем от мисията ни за изграждането на нова България", заявиха от централата на формацията. "Смятаме, че конкретният повод за заканите срещу нас e свързан със сигнала до главния прокурор за подновяване на разследването срещу Мишо Бирата, разкритията за връзките между агент Буда и покровителя на мафията Румен Петков, както и за тайните срещи между бившия министър-председател Бойко Борисов и рецидивиста Бисер Миланов-Петното", се казва още в позицията на "България без цензура".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай