Бареков: Индустрията ни оцелява от африкански поръчки

Бареков: Индустрията ни оцелява от африкански поръчки | StandartNews.com

"Предприятията и съвременната индустрия на България оцеляват не заради държавата, а въпреки нея. Нашите предприятия работят, за да изнасят в Африка и Азия, но нямат право да продават на българската държава - на армия, на полиция, на държавни ведомства, защото техните собственици не желаят да плащат рушвети на нашите политици". Това каза в препълнената зала на Филхармонията в Русе лидерът на ББЦ Николай Бареков, след като преди това посети два военни завода - в Лясковец и русенския "Дунарит".

Бареков с горчивина отбеляза, че военните ни поръчки се крепят на износа на Африканския и Азиатския континент. Лидерът на ББЦ посочи абсурда, до който сме стигнали - наша фирма облича германската армия, а турска шие за нашата войска. Работа на следващия военен министър е да научи държавата да си облича армията, обърна се Бареков към лидера на ВМРО Красимир Каракачанов, когото обяви за бъдещия министър на отбраната. Каракачанов, който е русенец, бе бурно аплодиран от съгражданите си в залата, в която се чуваха викове "победа" и се развяваха партийните знамена на коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден.

Преди срещата във Филхармонията Бареков и лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов бяха посрещнати от хиляди симпатизанти в центъра на града. Двамата поведоха ществие от Съдебната палата до залата.

"Следвашият министър, който ще защитава българските интереси и армия, е от Русе. Това е войводата Красимир Каракачанов", каза Бареков и залата изригна.

Бареков призна, че от Русе е тръгнало всичко и хората от града са причина да се роди „България без цензура". „На първия ред е леля Стефка, тя е тази причина, защото нейната съдба е събирателен образ на нашите проблеми и на истинската причина ние да се появим – битката за социална справедливост", обясни лидерът на партията.

"Политиците са тези, които отговарят за това вие да имате работа и доходи, това не е работа на фирмите. Ако ви казват, че не е работа на държавата, лъжат ви и се опитват да бягат от отговорност", заяви Бареков. "Държавата трябва да се върне там, където трябва да бъде - в социалната политика. Гласувайте с бюлетина 28 за такива като нас, които са готови дори да бъдат бити от вас, ако направят грешка. Ние сме обречени да успеем", допълни той. 

Ще върнем България на младите хора, но ще върнем и достойнството на българските пенсионери, обяви зам.- редседателят на ББЦ Ангел Славчев. Това, което се случи миналата година беше нашето съвременно Априлско въстание, а сега предстои да си върнем достойнството, заключи той.

"Преди една година българите избраха кой да ни управлява сега, но онези, които изпратихме в парламента, не работят", обяви лидерката на Евромайки Калина Крумова. Ние се нуждаем от ново правителство, което да върши повече работа, допълни още тя, след което даде думата на родената в Бяла, Русенско Даниела Колева. "Хубаво е човек да се завърне вкъщи, дори и стените помагат", благодари тя на съгражданите си за топлото посрещане номинираната за евродепутат от листата на ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай