Бареков: Бойко призна за офшорка

Бареков: Бойко призна за офшорка | StandartNews.com

София. "Две скандални признания направи най-сетне бившият премиер Бойко Борисов, който мълчеше гузно за наличието на офшорка в портфейла му", коментира идеологът на "България без цензура" Николай Бареков. "Борисов си призна, че е притежавал офшорка в съдружие с Цветелина Бориславова (което прави 50 процента) и заедно с други видни фигури на СИК", заяви Бареков. По думите му второто скандално признание на лидера на ГЕРБ е, че той е забравил да декларира офшорния си бизнес пред Сметната палата.

"Една операция "Чисти ръце" би доказала, че макар и с маскирана собственост, тази фирма продължава и до ден днешен да действа", коментира Бареков. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е имал през 1994 г. 1/4 участие в офшорка, която изобщо не е работела. Това стана ясно на срещата му с членове на ГЕРБ от Велико Търново, която се проведе в Стара Загора, съобщи TV7.

"1994 година една четвърт съм имал в офшорна компания, която... тогава всички правеха. 1994 година. Не е работила изобщо. Аз бях забравил. И до ден днешен... Понеже се обадих, 4-5 години не се бяхме чували, на Цветелина, викам: "Абе, ти помниш ли такова чудо?", сподели Борисов пред съпартийците си. "Изобщо, ако някой ме познава, 1994 г. - див каратист, какво разбирам от офшорна компания, от бизнес и от финанси?", добавя Борисов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай