Бареков: Бойко иска власт с ДПС

Бареков: Бойко иска власт с ДПС | StandartNews.com

София. Има сделка в задкулисието. Тя е с основното участие на Борисов и ГЕРБ и тя цели връщането на ГЕРБ във властта този път в коалиция с ДПС. Това заяви в ефира на TV7 идеологът на гражданското движение "България без цензура" Николай Бареков.

Журналистът коментира писмото на Делян Пеевски по повод решението на Конституционния съд. "Може да звучи наистина абсурдно, но има факти - двама от съдиите, взели това решение, са свързани с ГЕРБ", посочи Бареков. "Единият е посочен от Росен Плевнелиев, а другият е посочен от ГЕРБ. Ако тези хора бяха гласували обратното становище, Пеевски нямаше да е в парламента", заключи той. "Следващата коалиция, която ще гледаме, ще бъде или между Бойко Борисов и Станишев, или между Бойко Борисов и Доган, което за мен ще е краят на държавността", каза още Бареков в сутрешния блок на TV7.

По думите му логичната развръзка от ситуацията в страната е Орешарски да си изпълни програмата и да се отиде на европейски избори. "Народът да каже иска ли нова партия да го управлява или иска партиите на статуквото - ГЕРБ, БСП, ДПС", посочи Бареков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай