България с почетен консул в Тулуза

България с почетен консул в Тулуза | StandartNews.com

Тулуза. Почетен консул на България ще има вече и във френския град Тулуза, а в София ще бъде открито почетно консулство на Бангладеш, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Ронан Ерве льо Гоф бе назначен за почетен консул на България във Франция със седалище в Тулуза и с консулски окръг, покриващ регионите Акитен и Миди-Пирене.

Льо Гоф е юрист по образование и е управител на фирма в областта на юридическите консултации и недвижимите имоти. Той е високо уважаван в бизнес средите, в администрацията в региона и в юридическата общност.

Ронан Ерве льо Гоф познава и обича България, поддържа тесни контакти с българската общност в района и има познания по български език, уточняват от Министерския съвет. Назначаването му за почетен консул в Тулуза ще съдейства за разширяването на българо-френското сътрудничество в областта на икономиката, науката, образованието, културата, социалната сфера и привличане на френски инвеститори в България.

С друго решение правителството даде съгласието си за назначаването на Георги Иванов за почетен консул на Бангладеш в България. Седалището на почетното консулство е в София, а консулският окръг обхваща територията на цялата страна.

През 1991-1992 г. Георги Иванов е бил търговски аташе в посолството на България в Дака, Бангладеш. След закриването на дипломатическото ни представителство през 1992 г. става директор на офиса в Дака на държавната търговска компания "Интеркомерс". От 2005 г. досега Иванов е съдружник във фирма, която се занимава със строителство и продажба на офиси и апартаменти.

Определянето на Георги Иванов за нов почетен консул на Бангладеш в България има важно значение за укрепване на двустранните връзки, като се отчита факта, че страната няма дипломатическо представителство у нас, а посолството в Анкара е акредитирано и за България, уточняват от правителството.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай