Българи в Лондон чакат премиера

Българи в Лондон  чакат премиера | StandartNews.com

Премиерът Бойко Борисов ще участва в международна конференция за Сирия в Лондон, която ще се проведе на 4 февруари. Форумът ще бъде открит от британския премиер Дейвид Камерън. На срещата са поканени делегации от над 70 страни, а също и представители на неправителствения и частния сектор.

Програмата за визитата на Бойко Борисов на Острова все още се уточнява и за момента не е ясно дали той ще има разговор с британския си колега. Дейвид Камерън бе на посещение у нас в началото на декември м.г. Тогава той посети заедно с Борисов района на ГКПП Лесово, за да се запознае на място с охраната на държавната ни граница, която е външна за ЕС. Камерън посочи, че е силно впечатлен и коментира, че страната ни може да бъде давана за пример за спазване на шенгенските критерии.

Вечерта преди конференцията - на 3 февруари, Борисов е поканил на среща разговор представители на българската общност във Великобритания. Тя ще се проведе в сградата на българското посолство в Лондон. Идеята на срещата е да се проведе дискусия по актуални теми от интерес за нашите сънародници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай