Балабанов вади кирливи ризи на Петков за РС Македония

Депутатът от ИТН показа бележка, по думите му с почерка на премиера

Балабанов вади кирливи ризи на Петков за РС Македония | StandartNews.com

Станислав Балабанов от „Има такъв народ“ показа в предаването „Лице в лице“ бележка, по думите му с почерка на премиера Кирил Петков, с план за евроинтеграцията на северна Македония.

Депутатът от ИТН уточни, че планът е „начертан“ от премиера по време на съвместното им пътуване с влак до Киев.

Кадър bTV

Възмутително според Балабанов е, че в него първо е посочено вдигане на ветото върху евроинтеграцията на РСМ и след това идва изпълнението на ангажименти от тяхна страна, като претенции за малцинство, табели на български и др. Историческите факти не били от значение.

„Готов съм да се подложа на детектор на лъжата за тази бележка, а и в България има добри графологични експерти, които могат да докажат, че този шрифт е почеркът на министър-председателя“, уточни Балабанов.

Депутатът от ИТН подчерта, че за него темата е още по-важна, откакто преди месец му се е родила дъщеря.

„Заради нея няма как да си мълча, не е хубаво и е не морално, защото това момиче аз ще го възпитам… особено когато е засегната историята на България и видимо имаме проблем, който никой в историята нататък няма да ни го прости“, уточни той.

Относно размяната на есемеси, свързана с кандидатурата на Бойко Рашков за председател на ПККОНПИ депутатът от ИТН каза, че партията му била подложена на натиск по този въпрос.

На коалиционен съвет било обяснено, че Рашков е възрастен и нямал сили да извърши в МВР очакваната реформа. Отказвал да уволни 7000 полицаи.

„Поради тази причина ще го скрием в КПКОНПИ като председател, тъй като е следовател, за да го използваме за други цели“, разказа Балабанов.

Според него целта е била КПКОНПИ да се превърне в бухалка на „Продължаваме промяната“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай