Бакалов: МВР е най-политизираното министерство

Бакалов: МВР е най-политизираното министерство | StandartNews.com

София. В МВР има делене на хора на бивши министри – този е на онзи и така нататък. Оказа се най-политизираното министерство. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Йордан Бакалов в сутрешния блок на бТВ. Политизирането е едно от пагубните неща на Министерство на вътрешните работи, обясни той.

Над 100 са рисковите секции, за които се очакват нарушения, каза служебният министър, припомни схемите за купуване на гласове преди вота на 5 октомври.

"Вижте, ние си имаме определени методи, способи, оперативни. Аз самият като министър в самото начало съм осигурил определени средства за ползване на агентура, оперативна информация. Това са методи, които няма министър или който и да е професионалист, който да ги каже". Така Бакалов отговори на въпрос откъде МВР се информира кой и как купува избиратели.

Две седмици преди изборите има не само схема за "купуване" на гласове, но и такава за предлагане. "Това е една от схемите, в която примерно едните предлагат, но има примерно хора, които под ръководството на определени партии и определени политици организират такива схеми за купуване на гласове", каза той.

На въпрос кой точно участва в тези схеми, служебният вътрешен министър уточни, че някой ден, като пише мемоари, ще оповести името на партиите – търговци на гласове. "Независимо, че самият аз съм партиен член, даже съм забранил изобщо да се говори за партии в моето министерство. Мога да ви кажа, нещо, което примерно съм установил за един месец, даже го установих на първата седмица е, че пагубните неща за МВР е точно това политизиране и го казвам съвсем категорично, защото министерството, което трябва да бъде най-деполитизирано, се оказа, според мен, че е най-политизирано", коментира още Бакалов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай