Бъчварова: Всеки трябва да се отнася с уважение към протестите

Бъчварова: Всеки трябва да се отнася с уважение към протестите | StandartNews.com

Аз винаги съм смятала, че наличието на протести, самият израз на гражданско недоволство, показва, че обществото и демократичния модел са живи. Крачката между протестите и дестабилизацията е много малка, но мисля че всеки трябва да се отнася с уважение към протестите. Това заяви вътрешният министър и вицепремиер Румяна Бъчварова в "Годината" по "Дарик" радио. 

Въпрос на политическо мислене е къде да се отстъпва и къде да се сближават позициите между едната и другата страна, коментира тя по повод различните протести в страната през последните дни.

Ние се отнасяме и към това с разбиране- че повечето протести са неразрешени. Аз приемам и признавам правото на протест и съм убедена, че успешните управляващи са тези, които могат да чуят основанията на хората, коментира още тя.

Много добре трябва да се разграничават естествения, оправдания, основателния протест от тези, които се използват с друга цел, категорична бе Бъчварова.

Най-голямата промяна в МВР трябва да бъде в начина, по който се работи, изтъкна вътрешният министър. И призна, че протестът на полицаите е бил справедлив и това я накарало да отстъпи. 

Подобно на Росен Плевнелиев, който по-рано обясни в предаването, че се надява на стабилност в управлението, Бъчварова посочи, че тя ще се запази. Тези динамични събития се отнасят по-скоро към отношенията вътре в една от партиите, а не към цялата коалиция, каза тя по повод проблемите в Реформаторския блок (РБ).

Трябва да се види как ще се уредят нещата вътре в РБ. Нямаме двустранни споразумения, добави тя.

Граници- отворени, затворени, пазени, преминавани. Това е думата на 2015 г. според Бъчварова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай