Бъчварова поиска одит на администрацията (ОБЗОР)

Бъчварова поиска одит на администрацията (ОБЗОР) | StandartNews.com

София. Администрацията да стане модерна и да бъде насочена към гражданите и бизнеса. За това настоя вицепремиерът по коалиционна политика и държавна администрация Румяна Бъчварова в понеделник. Според нея са необходими пълен одит на административните услуги и регистри, въвеждане на оценка на въздействието на законите и оптимизиране на администрацията.

Бъчварова припомни, че у нас действат 2312 административни услуги и над 900 регулаторни режими, но едва 13% са електронни. Свръхрегулацията и честите промени на законите са основна пречка за бизнеса, посочи вицепремиерът. И даде пример, че средно по 2,5 нормативни акта на ден търпят промени. Кодексът за социално осигуряване е променян 61 пъти.

В МС Бъчварова представи екипа и приоритети си. "Не задълбочавайте в темата жена президент", каза тя по повод думите на премиера Бойко Борисов. "Какво очаквате да каже той на Форум на жени на ГЕРБ? Това е най-любезното нещо, което може да каже на присъстващите там", каза Бъчварова. Междувременно пред Блиц социологът Юрий Асланов заяви, че "Борисов ще спечели парламентарните и местните избори". Той прогнозира за премиера "ясен шанс да бъде избран за президент".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай