Бъчварова: Ново коалиционно споразумение ще има в началото на 2016 г.

Бъчварова: Ново коалиционно споразумение ще има в началото на 2016 г. | StandartNews.com

Ново коалиционно споразумение ще има след Нова година. Това обяви пред журналисти в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде „Фокус". Министър Бъчварова уточни, че по отношение на работата по него, очаква следващата седмица да се срещне с колегите си.

„Ние нямаме нужда или основание да искаме преподписване на това споразумение. Нека всяка една от партиите да го подпише поотделно, за да ги оставим да си решат сами бъдещите проблеми. Защото така в един неясен общ субект политически и ние имаме доста въпросителни. Между другото това е тема, която поставих, още след първата ми среща при консултациите за правителството и се надявам това да се изчисти. Но ние имаме яснота как продължаваме оттук нататък. Надявам се колегите да се чувстват по-уверени", посочи министър Бъчварова.

Тя каза още, че след назначаването на новия министър на правосъдието Екатерина Захариева не вижда основания и съмнения в това, че реформата ще бъде доведена до край. „Разбира се, ако някой иска да предизвика предсрочни избори, ще осуети и този план", заяви министър Бъчварова.

По думите й, най-вероятно анексът към коалиционното споразумение ще бъде подписан след Нова година, защото до 13-ти парламентът няма да работи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай