Бъчварова: Имаме готовност за палаткови лагери в погранични райони

Бъчварова: Имаме готовност за палаткови лагери в погранични райони | StandartNews.com

"Един от вариантите е изграждане на фургони и евентуално палаткови лагери". Това коментира вътрешният министър Румяна Бъчварова в Хасково. Така тя отговори на въпрос за предстоящите действия, свързани с проблема с бежанците.

"В понеделник ще разпиша заповед за действия за справяне със ситуацията на българо - турската граница. Там са усилията ни в момента. Плановете, с които разполагаме, имат отделни етапи, в които са разписани мерки. Едни от тях са фургони и евентуално палатки. Това ще се обсъжда в групата, която взима решения", уточни Бъчварова, цитирана от БНТ.

"Преди 6 месеца има съставен план. Този план е свързан с различните възможни развития на ситуацията, които можем да предвидим като хипотези. Ние знаем при всеки един вариант, за който има индикации, че ще се случва, как да действаме. Имаме готовност", коментира още тя.

Новите бежански центрове, за които се оглеждат терени, ще бъдат изградени в пограничните райони и там, където има съответният натиск, каза от своя страна главният секретар на МВР Георги Костов.

Бъчварова и Костов присъстваха на състезанието "Пътен полицай на годината 2016", което се проведе в Хасково.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай