Атанас Атанасов с коментар за отстраняването на Гешев

До този момент имаме ясно разписана процедура в Закона за съдебната власт

Атанас Атанасов с коментар за отстраняването на Гешев | StandartNews.com

Трябва да бъдат отнети кадровите правомощия на главния прокурор, коментира в кулоарите на Народното събрание съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов по повод отстраняването на Иван Гешев от поста обвинител номер едно: "Всеки един прокурор в тази централизирана институция, за кадровото си израстване, зависи от главния прокурор. Оттова идва неговата сила и това трябва да бъде премахнато".

До 7 дни ВСС трябва да избере временно изпълняващ длъжността главен прокурор, коментира в кулоарите на парламента председателят на парламентарната комисия по правни въпроси Стою Стоев.

"Знаете, има образувано конституционно дело. Първо, трябва да видим дали то ще бъде допуснато за разглеждане и Конституционният съд ще каже дали е легитимен. До този момент имаме ясно разписана процедура в Закона за съдебната власт. Трябва да се избере в седемдневен срок, мисля, заместник, който да ръководи прокуратурата до избирането на официално нов главен прокурор. След това, трябва да започне процедурата по избор на нов главен прокурор, която продължава доста дълго време".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай