Четвъртък,

Аталай: Виждам много недоволни физиономии в ГЕРБ

От: Стандарт -
Аталай: Виждам много недоволни физиономии в ГЕРБ
A
A
A

Като застана на трибуната в парламента, аз виждам недоволните физиономия от страната на ГЕРБ за някое решение, когато взимат. Има достатъчно от тях. В средите на ГЕРБ аз виждам хора, които често не са съгласни с решенията на ръководството – няма разлика между парламентарното и партийното. Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" депутатът от ДПС Рамадан Аталай.

"Доколкото знам господин Цветанов само повтаря, че господин Борисов е единственият лидер – явно че имат някакви

съмнения помежду си кой е първи, кой е единственият лидер, но виждате, че той е първият му заместник в партията, включително той отговаря за целия изборен процес в страната. Къде виждате разлика в ръководството на парламента и на партията в ГЕРБ? Но още веднъж ви казвам – аз допускам и през тези години съм наблюдателен и виждам, че в редиците на ГЕРБ, ако им се даде възможност да изразят свободно мнението си, сигурно ще има достатъчно хора, които ще изберат друг път", убеден е Аталай.

"ГЕРБ направиха всичко възможно и разтуриха онези, старите десни. Сега да има Реформаторски блок? Няма. Виждам, че по същия начин ще се случи и т. нар. ОП националисти”, коментира още Аталай. И продължи с анализа си: „Нещо, което направиха в правилника – възможността да се отделят 10 народни представители, които не са съгласни с решенията на ръководството, и да направят нова политическа формация, да се регистрират в парламента и около тях да може да се създаде някаква алтернатива, ГЕРБ го отнеха от демократичните процеси и от демократичните правила на Народното събрание. Не се съмнявайте, когато имат възможност хората търсят възможност за изход, а ние сега не им даваме изход”.

„Смятам, че много добре помните – навремето НДСВ, когато народни представители не бяха съгласни с решенията на лидерите, така се създаде Новото време. Покрай Новото време всички младежи се обединиха, имаше някаква алтернатива, имаше нова визия за развитие на определена политика. Но тези грешки би трябвало да се отчитат, трябва да се разбере, че демокрацията със забрани няма как да се развива", категоричен е депутатът от ДПС.

Рамадан Аталай увери, че ДПС биха инициирали подобна промяна в сегашния правилник: "Разбира се, нищо не ни притеснява, и това е полезно. Няма да чакаме само Слави Трифонов да прави, или от улицата да чакаме, от нещата, които се случват на улицата да очакваме са се оформи нова политическа формация. Тук, в парламента, е мястото, където се вижда точно кой как води политиката и кой с кого е съгласен. Вие знаете ли в ГЕРБ или БСП ако имаше такъв случай, аз допускам, че БСП щяха да са вече две парламентарни групи, а и в ГЕРБ нямаше да имат тази стройна организация, която ги виждате – военизирана, нали така казват, че ДПС била военизирана. А виждате ли военизираната организация в ГЕРБ?", попита той.

 

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички