"Атака" иска неолиберализмът да е нелегален

"Атака" иска неолиберализмът да е нелегален | StandartNews.com

"Атака" иска от 3000 до 5000 лева глоба за пропагандирането на неолибералната идеология. Партийните медии съобщават за законопроект с тази цел, който ще бъде внесен в Народното събрание.

Според "Атака" политическата философия на неолиберализма и неговите признаци, изразяващи се в тотална приватизация, дерегулация и намаляване ролята на мащаба на държавния сектор, са довели страната ни до състояние на колонизирана територия.

За националистите неолиберализмът изтрил конституционно гарантираните социални задължения на държавата спрямо нейните граждани. Атакистите считат, че това се отразило пагубно на демографската ситуация у нас. Българинът станал икономически роб на частните монополи, убедени са партийците.

От партията на Волен Сидеров вярват, че неолибералните кръгове са създали олигархията и са дали възможност на олигарсите да се гаврят с работниците, като им плащат по-малко, отколкото в Африка, Латинска Америка и Азия. Трудът на българина е сведен до робски, категорични са депутатите на "Атака".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай