Атака срещу кортежа на Радев в Австрия. Димка и блокада

Екоактивисти объркаха колите на канцлера Нехмар

Атака срещу кортежа на Радев в Австрия. Димка и блокада | StandartNews.com

Атака срещу кортежа на президента Румен Радев в Австрия. Екоактивисти блокираха колите на държавния глада и хвърлиха димки по тях, мислейки, че протестират срещу канцлера си Карл Нехамер.

За щастие, инцидентът е без сериозни последици.

Екоактивистите сами се похвалиха за стореното. "Изпращаме канцлера обратно в манастира. Той трябва най-накрая да дойде на себе си", пишат те.

Екшънът се разиграл в Долна Австрия, докато държавният глава е пътувал към Европейския форум в Гьотвайг. Екоактивисти от "Последно поколение" са блокирали кортежа от автомобили, с които се е придвижвал българският държавен глава, разказва Vienna online.

Дирекцията на полицията в провинция Долна Австрия потвърждава за инцидента - двама активисти са застанали на пътното платно, спрели са движението за кратко, както и са хвърлили димка. Личните данни на активистите са били записани, не е имало арести, заявяват от полицията.

По-късно говорителят на Нехамер Даниел Косак съобщи в Twitter, че това е бил погрешен конвой.

"Скъпи любители на климата, не блокирахте канцлера, а конвоя на българския президент", написа той в Twitter, като споделя снимките от акцията на Letzte Generation.

От тях се вижда как младежи седят на пътното платно със сигнални жилетки, а други мятат оранжев прах срещу патрулен автомобил на полицията, предвождащ лимузините.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай