Четвъртък,

Асен Василев: Три пъти ме каниха за министър. Защо съм проблемен?

От: СТАНДАРТ -
Асен Василев: Три пъти ме каниха за министър. Защо съм проблемен?
A
A
A

Три пъти ме каниха за министър в първия кабинет, който „Има такъв народ предложи”. Защо сега изведнъж решиха, че съм силно проблемен. Така финансовият министър Асен Василев отговори на разкритията, които Тошко Йорданов направи в пленарна зала.

„През 2008 г. инвеститор дава 1 млн. и половина долара на фирма, която се занимава с продажба на самолетни билите. Фирмата има четирима съдружници. Изпълнителен директор е сегашният финансов министър Асен Василев. Няколко години подред поради лошо управление и лоши финансови резултати, инвеститорът е принуден да налива милиони”, съобщи Йорданов. И допълни: „През 2009 инвеститорът, който работи с Европейската банка за възстановяване и развитие отказва да налива средства и настъпват конфликти. Тогава в нарушение на закона изпълнителният директор Асен Василев дава личен заем на фирмата и няколко месеца по-късно изисква обратно заема, като по този начин фалира фирмата. Междувременно Асен Василев е водил преговори с датски инвеститор и когато фалира фирмата, в нарушение на договора той води част от програмистите и основава нова фирма, което също в нарушение на предишния договор. Новата фирма започва да развива абсолютно същата дейност като предната фирма и това довежда до съдебни дела в Лондон, Амстердам и САЩ. Съдебна техническа експертиза доказва, че новият продукт на Асен Василев е направен въз основа на код от откраднат компютър лично от г-н Асен Василев. След излизането на тази експертиза, адвокатите на г-н Василев предлагат и постигат извънсъдебно споразумение, заплащайки няколко милиона долара, признавайки факта за открадната интелектуална собственост.”.

Според нас човек, откраднал интелектуална собственост, не трябва да бъде български министър”, категоричен бе Тошко Йорданов.

Асен Василев лаконично отговори, че става въпрос за случай отпреди години и за дела, които е спечелил. И влезе в тона на Демократична България и "Изправи се БГ! Ние идваме" срещу "Има такъв народ": "Всички дела съм си ги спечелил в съда в Ню Йорк. Няма никакви проблеми. Това е 2013 година. Това, което силно ме притеснява е защо изведнъж, след като от „Има такъв народ“ три пъти идваха при мен да ме канят за правителство, сега изведнъж решиха, че съм силно проблемен. Според мен се вижда една много дълга ръка на координирана атака между ДПС и Тошко Йорданов.".

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички