Ангелов: Няма да има съкращения в затворите

Ангелов: Няма да има съкращения в затворите  | StandartNews.com

София. "Няма да има никакви съкращения на служители в местата за лишаване от свобода". Това каза заместник-министърът на правосъдието Илия Ангелов пред "Фокус". Той обяснява, че там, където не достигат хора, ще се "пренасочат свободните щатове от по-малко натоварени звена към по-натоварените".

"По численост на администрацията Министерство на правосъдието е на предпоследно място измежду всички министерства", каза още Ангелов.

Заместник-министърът обясни, че разбира надзирателите, които протестират в страната, защото до миналата година е бил техен колега.

"Мога да ги уверя, че проблемите им имат необходимата чуваемост и чувствителност сред ръководството на Министерство на правосъдието. Поводът за протеста им е, че три предходни правителства не са направили нищо за индексация на заплатите и изравняване на социалните плащания. Като брънка от веригата за национална сигурност, отговорностите на надзорно-охранителния състав на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията" и Главна дирекция „Охрана" не са по-малки от тези на МВР и от службите за сигурност и службите за обществен ред", допълни Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай