Ангелкова защитава доходите и апартаментите си

Министърът се оплака, че не очаквала такова отношение от Валери Симеонов

Ангелкова защитава доходите и апартаментите си | StandartNews.com

Не съм била в политиката, когато е купен апартаментът ми в кв. „Овча купел“, категорично заяви тази сутрин пред Нова телевизия туристическият министър Николина Ангелкова.

„Не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено от Валери Симеонов, защото апартаментът, който той визира, е закупен през 2008 г. от моите родители на мое име. Тогава не съм се занимавала с политика, работила съм в частния бизнес и съм заемала високи позиции с високи доходи. Моите родители също са били в частния сектор“, обясни Ангелкова и посочи, че сделката е прозрачна.

„В нотариалния акт ясно е записано, че става дума за имот на груб строеж. Освен това винаги когато в нашето семейство сме извършвали сделки за покупко-продажба, сме възлагали лицензирана оценка“, подчерта Ангелкова и обясни, че са платени всички данъчни задължения към държавата.

„С встъпването ми в длъжност през 2011 г. съм декларирала в моята декларация пред Сметната палата какво имущество притежавам – декларирала съм имотите, личния автомобил и влоговете. Мога да докажа всеки един лев, който съм похарчила“, коментира тя.

Ангелкова посочи, че това, че родителите имат достатъчно средства и искат да подарят нещо на своите деца или внуци, не е нещо нередно, когато средствата могат да бъдат доказани. „Нещата са прекалено лични и искам да задам въпроса – какъв е интересът на този човек към мен и защо нещата са толкова лични. Защо в началото на летния сезон винаги има изблик на силни чувства“, каза още Ангелкова и припомни, че и миналата година е имало сигнал в прокуратурата за законови нарушения от нея и екипа ѝ, които не са били доказани.

„Не трябва в публичното пространство да се хвърлят определени твърдения, които уронват авторитета, без те да са проверени. Аз съм може би най-проверяваният човек и министър – непрекъснато ме проверяват, така че нямам никакви притеснения относно проверката. Защото трябва да работим с факти и доказателства, а не с твърдения“, каза още тя.

Ангелкова обясни, че е информирала премиера Бойко Борисов за случая. „Ние в ГЕРБ сме хора с много висок морал и за мен е важно да работим на 100% съобразно закона. За мен е важно да си върша работата. Очаква ни един изключително труден летен сезон и е важно да се концентрираме върху това да запазим резултатите, които сме постигнали“, заяви министърът на туризма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай