Андрей Гюров засрами Кирил Петков! Хвана го натясно

Лидерът на "Промяната" пак не казва истината

Андрей Гюров засрами Кирил Петков! Хвана го натясно | StandartNews.com

Не съм приемал да стана кандидат за служебен премиер. Така подуправителят на БНБ Андрей Гюров засрами лидера на „Продължаваме промяната” Кирил Петков, който днес заяви, че Гюров е бил готов да стане служебен премиер. Така Петков поиска да опровергае президента Румен Радев и кандидата за служебен премиер Димитър Главчев. Радев заяви, че никой друг освен Главчев не се е нагърбил с дълга да състави служебно правителство.

ВИЖ ОЩЕ: Голяма изненада! Ето къде премиерът Главчев реди кабинета (СНИМКИ)

Ние знаем, че Андрей Гюров, ако беше избран, нямаше да откаже и то не защото иска, а защото щеше да го види като отговорност към Конституцията и към България, каза Кирил Петков. Но Гюров го опроверга.

ВИЖ ОЩЕ: Асен Василев с любопитни подробности за Борисов. Свали всички карти

"Като подуправител на БНБ и ръководител на управление "Емисионно" съм пряко ангажиран със стратегическата задача за присъединяване на България към еврозоната. Нещо повече, към момента и Законът за БНБ, и правилата на Европейската централна банка не позволяват съвместяването на професионални и политически позиции", допълни Андрей Гюров.

ВИЖ ОЩЕ: Христо Иванов нагази в гората! Търси си мечката

Гюров подчерта, че Централната банка е независима институция и като неин представител категорично смята, че не е добра идея тя да се въвлича в политическия процес, а имената на ръководителите ѝ да бъдат замесвани в политически дискусии.

"Подробностите от разговора между мен и президента не са публични и не съм ги коментирал. Единствена позиция, която и към момента мога да споделя, е, че не съм дал съгласие за служебен премиер", каза още подуправителят на БНБ.

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Попай
преди 4 седмици

Хванали Кирчо в лъжа- голямата новина!!! Май и друг път се е случвало!

Откажи