Анастасов: Д-р Доган има специално място в ДПС

Движението ще даде ноу-хау за възстановяване, каза зам.-председателят на партията

Анастасов: Д-р Доган има специално място в ДПС | StandartNews.com

"Д-р Доган от осем години не участва активно в политиката в България и има много по-специално място в ДПС". Това заяви зам.-председателят на Движението Станислав Анастасов в предаването „Още от деня” по БНТ.  Според него партията сериозно се готви за вота, за да е полезна за страната.

ВИЖ ОЩЕ: Доган към депесарите: Покажете силата си!

"Готвим се независимо, че не сме част от управлението, независимо, че сме в опозиция, да помогнем на България да не загуби парите за възстановяване от Европа, да помогнем на българския бизнес и българските граждани да имат шанс за растеж", каза той.

За него ДПС е партия, която има "много пряка връзка с избирателя си”. "Ние полагаме всякакви усилия да отговорим на очакванията на нашия избирател", увери Анастасов.

"Ние поставихме въпроса за националния план за справяне с пандемията и кризата още миналата година, когато ЕК определи ясни срокове за това - до 30 април трябва да бъдат одобрени финалните версии на тези планове. Бързането се случва, когато човек закъснява, а това се получава в момента", коментира Станислав Анастасов.

България трябва да направи две много комплексни програми. Първата е програмирането за кохезионните фондове, втората, която е по-непосредствена, е планът за възстановяване и устойчивост - Националният план, обясни той. ДПС поиска днес изслушване на вицепремиера Томислав Дончев за двете програми.

"Националният план трябва да е готов, след множество обсъждания, във финалната си версия до края на април. В момента има версия, която се представи като втора междинна", отбеляза Анастасов.

Той заяви, че ДПС има не само много предложения по националния план, но и политическо ноу-хау, което ще бъде представено в подходящия момент.

"В програмната декларация от последната конференция на ДПС ние много ясно казваме какво трябва да се направи. Ние говорим за чиста околна среда, чиста вода, чиста храна, чиста енергия, за дигитални технология още от 2016 г. Никой не ни чува, ЕК ни чу - сега това е европейска политика и България трябва да изпълнява. Ние, обаче, трябва да напишем домашното си и да направим така, че тези пари да стигнат максимално много до бизнеса и да привлекат капитал от частните пазари", обясни Анастасов.

Според него "зеленият пакт" е нова стратегия за растеж на ЕС и по тази причина е акцент за ДПС.   "Това е шанс за България да направи скок в развитието си, да наваксаме онези пропуснати 10 и повече години, в които ние останахме по-назад в ЕС", каза той и добави, че имаме и какво да взаимстваме от другите, значително по-напреднали, страни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай